K poznávání kulinářské symfonie zve nové menu v podání šéfkuchaře Lubomíra Dolejše v restauraci Deer
Restaurace Deer představuje své nové sezónní menu jako poctu vytříbenému řemeslnému zpracování a citu pro harmonii chutí. Menu vytvořené pod vedením šéfkuchaře Lubomíra Dolejše oslavuje poctivé ingredience a odvážné, ale vyvážené kombinace, které potvrzují prestižní postavení Deeru na pražské mapě takzvané fine dining gastronomie. Nové kreace jsou k dispozici od června 2025.
Deer, proslulý svými vynikajícími pokrmy z divoké zvěřiny, které jsou v obdobné kvalitě jen zřídkakdy k vidění, nadále okouzluje milovníky moderní gastronomie a každého hostu nabízí nezapomenutelný zážitek. Nové menu otevírá reinterpretace klasického Vichyssoise - zvěřinového velouté: sametová polévka s pečenou zeleninou, černým kořenem a jemnými zvěřinovými ravioly. Výsledkem je hloubka, sofistikovanost a jemný poklon českému kulinářskému dědictví. Flap steak, podávaný s fondánovými bramborami, sezónní zeleninou a hedvábným zeleninovým pyré září za podpory bohatého demi-glace ze zeleného pepře, který mu dodává další vrstvu výraznosti a dojem tepla. Jemné konfitované kachní stehno se snoubí s bramborovými roládami a hladkým pyré z červeného zelí, čímž vzniká vyvážený kontrast sladkosti a jemné kyselinky. Velké finále přichází v podobě Šišky: pro Deer charakteristického dezertu, kde se textura a chuť snoubí v dokonale sehrané harmonii.
A to je jen ochutnávka novinek. Restaurace Deer pod vedením šéfkuchaře Lubomíra Dolejše neustále posouvá hranice a spojuje tradiční české ingredience s moderním kulinářským duchem. Nové menu zve hosty k zážitku ze symfonie zkomponované tak, aby překvapila, potěšila i inspirovala.