Nová éra gastronomie v hotelu NH Collection Prague Carlo IV

08/06/2023
Nová éra gastronomie v hotelu NH Collection Prague Carlo IV

NH Collection Prague Carlo IV představuje nový 1890 Restaurant & Bar a s ním i nové členy týmu

1890 Restaurant & Bar zve hosty na kulinární zážitky, které mají kořeny v historii a jsou plné kreativních chutí. Tato jedinečná gastronomická destinace, která se nachází v nádherném novorenesančním paláci, v němž kdysi sídlila První zemská hypoteční banka, vzdává hold roku otevření banky a zároveň nabízí moderní pojetí gastronomické dokonalosti.

Pod vedením šéfkuchaře Radka Benetky představuje menu v 1890 Restaurant & Bar harmonickou směs mezinárodních vlivů a české inspirace. Od prvního sousta až po poslední doušek si hosté mohou vychutnat pečlivě připravené pokrmy, které odrážejí vášeň šéfkuchaře i bohaté dědictví regionu. Restaurace v otevřeném prostoru s různými možnostmi posezení a intimními zákoutími poskytuje příjemnou atmosféru pro celodenní stravování, které doplňují sezónní menu.

Sofistikovaný bar 1890 se nachází v jedinečné historické hale hned vedle restaurace. Hosté si zde mohou odpočinout u svého oblíbeného nápoje, pochutnat si na delikátním barovém občerstvení a ve vybraných večerech se zaposlouchat do živé hudby.

"1890 Restaurant & Bar slibuje pozoruhodné spojení historie, kreativity a kulinářského mistrovství, ať už se jedná o nezapomenutelný gastronomický zážitek, nebo relaxační večer v baru," dodává Martin Žídek, generální ředitel hotelu NH Collection Prague Carlo IV.

Radek Benetka – šéfkuchař

Radek Benetka se k týmu NH Collection Prague Carlo IV připojil nedávno a jeho úkolem je kromě udržení vysoké kvality běžného gastronomického provozu v hotelu, který musí odpovídat nejpřísnějším nárokům světové klientely, příprava menu nové hotelové restaurace 1890 Restaurant & Bar, která se nachází v exkluzivním novorenesančním prostředí hotelu. Stará se také samozřejmě o další gastronomické provozy – banketovou kuchyni, snídaně, room service a bary.

Radek Benetka je známý svou pokorou ke kvalitním surovinám a důrazem na špičkovou, komplexní kvalitu jídla, které posílá na stoly.  Patří k uznávaným osobnostem ve svém oboru. Naposledy pracoval jako šéfkuchař hotelů Palace Art Noveau Prague, Holiday Inn Prague, zahajoval provoz hotelu Courtyard by Marriott Airport Prague, pracoval také pro hotel Renaissance Prague ve Villa Voyta jako zástupce šéfkuchaře. Zkušenosti si prohluboval i v zahraničí - Radisson SAS (Dublin, Vídeň, Edinburgh), Marriott Hotel Surfers Paradise Queensland, Courtyard by Marriott Hotel Petrohrad, kde jako šéfkuchař zahajoval provoz hotelu.

"Jsem rád, že jsem mohl pro 1890 Restaurant & Bar se svým týmem připravit nové menu, které představuje inovativní jídla s nádechem české tradice, a pohrát si a přetvořit pokrmy do moderní podoby," dodává Radek Benetka.

Štěpán Dvořák – F&B ředitel

Štěpán Dvořák je od dubna novým ředitelem Food & Beverage v NH Collection Prague Carlo IV.  Zašťiťuje tak celkový provoz F&B služeb včetně provozu restaurace, baru, room servisu, kuchyně, banketních a meetingových prostor. Hlavními prioritami pro Štěpána je posílení celého týmu s důrazem na pozdvihnutí úrovně servisu, zefektivnění provozu a implementace nových restauračních a banketových konceptů.

Štěpán Dvořák je zkušený profesionál v oboru gastronomie. Svoje zkušenosti získával například v hotelu Hilton Prague, kde postupně působil na různých manažerských pozicích přes banketního manažera až po zástupce manažera provozu. Poté stál u zrodu soukromého podniku El Asador Restaurant and Bar, který vedl po dobu téměř šesti let. Do NH Collection Prague Carlo IV přichází z hotelu Prague Marriott, kde byl zodpovědný za F&B oddělení a za vytvoření nového úspěšného restauračního konceptu a jeho uvedení na trh. Zároveň zde získal bohaté zkušenosti s rekonstrukcí hotelu a výraznou měrou se podílel na jeho znovuotevření.

"Těším se, že využiji svoje zkušenosti k rozvíjení konceptu gastronomie v tomto skvělém hotelu. Mým cílem je zajistit, aby naši hosté měli nejlepší možný zážitek ze služeb, které hotel nabízí. Samozřejmě myslíme i na lokální klientelu, pro kterou připravujeme zajímavé hudební večery a sezonní nabídky," říká Štěpán Dvořák. 

Nechte se inspirovat

Dostávejte novinky a dávku inspirace z kongresové Prahy díky našim měsíčním newsletterům. Nebo navštivte náš archiv.