Střešní restaurace Zlatá Praha, vynikající jarně-letní menu, nový, svěží interiér a originální dechberoucí výhled
Ať již jste místní, turista, labužník nebo jen chcete relaxovat ve skvělé společnosti a vychutnat si báječné jídlo a neopakovatelné výhledy, pak toto vše najdete v novém, moderním interiéru restaurace Zlatá Praha, která pro Vás zároveň připravila nové jarně-letní menu.
Panoramatická restaurace Zlatá Praha mění mýtus tradiční fine-dining restaurace vyhledávané náročnou klientelou chápající vysokou gastronomii spojenou s exaktní etiketou stolování a určenou pouze pro výjimečné události. Mezi nejdůležitější změny, které Zlatá Praha představuje, je kompletní obměna gastronomického konceptu, nesoucí název: „Farm to Table“ neboli „od farmáře na stůl“.
Domníváme se, že hosté se chtějí sami rozhodovat o zdrojích použitých produktů při výběru pokrmů, vlivu na životní prostředí a o svém zdraví. Při vytváření nové nabídky byly proto použity následující zásady:
- Omezení odběru produktů z běžných zdrojů „velkých komodit“ s jasným zaměřením na místní zdroje, zemědělství a chov zvířat
- Výběr z produktů, které nebyly geneticky upraveny nebo ošetřeny antibiotiky a hormony, urychlující proces růstu a zrání
- Budování osobních vztahů s místními farmáři a pěstiteli s cílem zajistit nejvyšší kvalitu dodávaných produktů z jejich farem, rybářství, polí a zahrad přímo do naší kuchyně
- Jasné názvy menu, pokrmů a receptů, které byly dříve složitě pojmenovávány a jimž rozuměli hlavně znalci a odborníci v oblasti gastronomie.
Většina pokrmů na jídelním lístku je místního původu a jsou vytvořená na základě uvedených principů ve spolupráci dvou mužů - šéfkuchaře Romana Dolejše a Chef de Cuisine Michala Voldřicha, kteří osobně navštívili a pečlivě vybrali zvolené dodavatele.
Jsou jimi například:
Mléko a sýry: Farma Bio Vavřinec Benešov, Statek Oblík, Beskyd Fričovice
Maso: Fit & Fer Farma Rašovice, Velké Meziříčí, Mitrovský dvůr, Mitrov, Farma Druhaz Sedlčany
Ryby: Rybářství Kolář, Dešná
Med a bylinky: Vlastní produkce včelstev umístěných na střeše hotelu, vlastní pěstování bylinek na střeše hotelu
Zatímco sklepy restaurace jsou velmi dobře zásobeny některými z nejvzácnějších evropských vín, zjistíte, že nové nápojové menu také nabízí piva a lihoviny místní produkce, stejně jako některá z nejlepších vín od dodavatelů z České republiky a střední Evropy (ceny jsou konkurenceschopné s ostatními restauracemi ve městě). V nabídce jsou i nadále zahrnuty klasiky z evropského kontinentu i zbytku světa.
Nedělní brunche zaznamenaly také změnu. Nově jsou k dispozici každou neděli od 11 hodin do 14 hodin. Lepší brunche člověk nezažije jinde, než ve špičkovém hotelu. Navíc pokud je k dispozici dětský koutek a živá hudba. Cena CZK 1.190 za osobu a děti 6 – 12 let 50% sleva, děti do 5 let zdarma.
Výhledy…
…jsou dechberoucí. Mezi pražskými restauracemi je odsud pravděpodobně nejlepší výhled na Staré Město. Okouzlující pohled na střechy, umožňující shlédnout téměř 360° panorama rozprostírající se od Starého Města, Pražského hradu až po Letenské sady je možné si vychutnat z pohodlí restaurace po celý rok nebo sezónně z terasy, umístěné 25 metrů nad proslulou a krásnou Pařížskou ulicí.
Interiéry…
Restaurace má nový, svěží vzhled. Je pryč klasický fine-dining styl s bílými ubrusy na stolech. Otevřený interiér nabízí moderní a vzdušné prostředí. Zdánlivě malý krok výměny stolů, odstranění ubrusů, nové podlahy a stěn významnou měrou odlehčil atmosféru dřívější honosně vzhlížející restaurace. Některé věci se však nezměnily, dotyk klasického luxusu stále zůstává s původními 16 kontroverzními lustry, které byly vyrobeny slavným českým umělcem Hugo Demartini – mnohými hosty velmi oblíbené a oficiálně chráněné pražským památkovým ústavem.